KLVL on valtakunnallinen järjestö, joka tarkoitettu kaikille perheille, joissa on kuulovammainen lapsi tai nuori. Liitto tarjoaa vertaistoimintaa kuulovammaisten lasten perheille, huolehtii edunvalvonnasta sekä jakaa tietoa kuulovammaisuudesta kuulovammaisen lapsen lähipiirille ja viranomaisille. Kuulovammaisilla tarkoitetaan liiton toiminnassa lapsia ja nuoria, joilla on kuulovamma riippumatta kuulovamman asteesta tai laadusta.
Missio
Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto on valtakunnallinen järjestö, joka tukee kuulovammaisen lasten tai nuorten perheitä ja lähipiiriä eri elämänvaiheissa. Tätä toteutetaan järjestämällä vertaistoimintaa, välittämällä tietoa sekä huolehtimalla edunvalvonnasta ja puolustamalla kuulovammaisten lasten perheiden oikeuksia.
Visio
Kuulovammaisten lasten ja nuorten perheillä on oikeus ja yhdenvertaiset mahdollisuudet tarvitsemaansa tukeen ja kuntoutukseen. Kuulovammaisten lasten ja nuorten elämän eri siirtymävaiheet sujuvat ilman ongelmia. Kuulovammaiset lapset, nuoret ja heidän sisaruksensa kokevat vertaisuutta ikäistensä joukossa.
VITA – arvomme
Vertaisuus
Vertaisuus on vastavuoroista samassa elämäntilanteessa olevien lasten, nuorten ja perheiden kokemusten ja tiedon jakamista. Vertaisuudesta saa kokemuksen, että on muitakin samassa tilanteessa olevia. Vertaisuus auttaa sopeutumaan perheen kulloiseenkin elämäntilanteeseen.
Ilo
Yhdessäolo, hauskat tapahtumat, vertaisten tapaaminen ja yhdessä tekeminen tuottavat iloa. Ilo on jotain, joka on jaettavissa toisille. Iloinen yhdessäolo ja toivo huolettomasta huomisesta antavat voimia arkeen. Myös vertaistapaamisista saadut ystävät tuovat iloa.
Tasa-arvoisuus
On erilaisuuden hyväksymistä ja saavutettavuuden edistämistä: kaikkia kohdellaan yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti riippumatta kuulovamman asteesta, laadusta tai käytetystä kommunikaatiotavasta.
Avoimuus
Asioihin suhtaudutaan avarakatseisesti ja perheitä kuunnellaan herkästi. Avoimuuteen kuuluu myös rohkeus kokeilla uutta. Avoimessa toimintakulttuurissa kunnioitetaan toisten mielipiteitä. Liitto on helposti lähestyttävä.
Historia
Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry perustettiin vuonna 1963 kuulovammaisten lasten vanhempien ja muiden kuulovammaisten lasten asiasta kiinnostuneiden toimesta. Sen verran paljon on ehtinyt tapahtua 50 vuodessa, että aiheesta kirjoitettiin kokonainen kirja. Lapsiemme yhdistämät- kirja kertoo kuulovammaisten lasten perheiden tarinaa sekä liiton historiaa vuosilta 1963-2013.
KLVL ry:n toimisto sijaitsee Helsingissä, Valkeassa Talossa. Ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään, yhteystietomme löydät sivun alalaidasta. Toimimme kattojärjestönä 9 eri puolilla Suomea toimiville jäsenyhdistyksille, jotka tarjoavat perheille monenlaista toimintaa paikallisesti. Oman kotiseutusi tapahtumista ja lähimmistä yhdistyksistä löydät lisätietoa Jäsenyhdistykset-sivuilta. KLVL on jäsenenä noin 700 perhettä.
Kaikkien jäsenyhdistysten toiminta pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, jonka lisäksi KLVL ry:n hallitus koostuu vapaaehtoisista kuulovammaisten lasten vanhemmista. Vanhemmat tuovat toimintaan arvokasta kokemustietoa kuulovammaisen lapsen perheen arjesta, joka auttaa suuntaamaan toiminnan resursseja juuri sinne, missä tarve on suurin.
Avustukset, lahjoitukset ja testamentit
Toiminnan tukemiseksi liitto voi ottaa vastaan myös avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja. Näissä tapauksissa on aina syytä ottaa toimistoomme, niin kerromme, kuinka asian kanssa voi edetä: toimisto (at) klvl.fi tai 040 7554 551.
Stipendirahasto
KLVL ry:llä on Stipendirahasto, josta liittohallitus myöntää kirjallisten hakemusten perusteella stipendejä ja avustuksia eri tarkoituksiin.
Rahastosta myönnetään erisuuruisia stipendejä kuulovammaisten lasten ja nuorten harrastuksiin, matkoihin tai muun vastaavan toiminnan tukemiseen. Stipendit on tarkoitettu ensisijaisesti jäsenperheiden alle 20-vuotiaille lapsille ja nuorille.
Liittohallitus on linjannut, että rahastosta ei tueta lapsen ja nuoren varsinaisesta harrastustoiminnasta aiheutuvia kuluja, esimerkiksi tallimaksuja tai jääkiekkolisenssejä, mutta rahastosta voidaan tukea esimerkiksi pitkälle edistyneen harrastuksen kisamatkojen omavastuuosuuksissa (käytännössä SM-, MM- ja Olympiataso).